Szűz emberekre jellemző a racionális, elemző gondolkodásmód. A munka, a szolgálat életük meghatározó, része, analizáló Szűzgondolkodása révén gyakran találjuk olyan munkahelyen, ahol analizálni, elemezni kell. Erős kritikai vénájuknak gyakran hangot adnak. A Szűz megjelenésében, és életvitelében is a puritán, visszafogottság, és letisztult elegancia van jelen.
A szűz szülött gyakorlatias, de megesik, hogy elveszik az apró részletekben. Veleszületett kritikai érzéke többet követel magától és másoktól is egyaránt. Ez általában bonyodalmakhoz vezethet személyes kapcsolataiban. Tökéletesre tudja fejleszteni a kíméletlen, szőrszálhasogató kritizálást, ami miatt a környezetében levő legtöbb ember menekül előle. Sőt, ismerve kritikai megnyilvánulását egy egy munkafolyamat szemlélésekor nagy eséllyel fog bekövetkezni kisebb vagy nagyobb nem várt esemény. (Forrás: Sándor D. Marika)
Nem tűri az ostobaságot, érzékeny mind mások és saját problémájára. Beszédes és heves vitapartner tud lenni. Fáradhatatlanul szívesen megosztja nagyzolástó mentes elképzeléseit azok között, akik éppen a közelében vannak. A részletekben történő elveszés miatt túlkomplikálja ötletét.
Társkapcsolataiban fontos, hogy meglegyen az önbizalma. A neki szóló dicséretet higgye el. Partnereiért szívesen megtesz mindent. Sajnos kapcsolatait beárnyékolja zsörtölődő hajlama. A szűz szülött otthona megteremtése érdekében képes folyamatosan dolgozni, még otthonra is hazaviszi a munkáját. Ennek okán a családért tett küzdelemben a családjára nem marad ideje.
A szűz szülöttnek szüksége van az irányításra. Nagyszerű asszisztens. Íróként különösen csípős stílusa az olvasók körébe bizonyára népszerű lesz, nem úgy mint akiről írta a cikket. Amennyiben vezető beosztásba kerül, akkor tartózkodnia kell az állandó kritizálástól ha népszerű és hatékony is akar lenni.

Mit szeret a Szűz szülött?

– sürögni forogni

– a gyakorlatias gondolkodást

– szőrszálhasogató módon kritizálni

– keményen dolgozni

– az aprólékos elemzést egy kiragadott példa alapján

– beszélni, vitázni

– megosztani elképzeléseit

– túlkomplikálni a dolgokat

– megtenni mindent partneréért

– magasra állítani a mércét

– a tisztaságot és a rendet

– a természet közeli teendőket

– szerénységet

– követelni másoktól (teljesítményt, rendet, hozzáállás stb)

Mit nem szeret a Szűz szülött?

– a naplopást

– csendben maradni

– ha nem kritizálhat

– a rendetlenséget

– a hivalkodást, dicsekvést

– a hazárdírozást

– magában tartani a véleményét

– az elméletet gyakorlatiasság nélkül

– az ostobaságot

Forrás: https://www.libri.hu/konyv/Parker-Asztrologia-9.html

Kedves Szűz napjegyben született olvasó!

Bizonyára tudod, hogy a fent leírt jellemzőket teljesen megváltoztathatja az ascendens. Mi is az ascendens?  Az ascendens a születés pillanatában a Keleti horizonton felkelőben lévő állatövi jegy, amely nagyon fontos hatással van a személyiségre és a külső megjelenésünkre. Ennek okán az eseteket nagyon nagy részében az újságban leírt vagy a rádióban elhangzott napi, havi horoszkóp nem állja meg a helyét. Ne képzeld, hogy van jobb és van rosszabb napjegy. Mindenki meghatározott céllal született és mindenkinek más a nehezítése, még ha a Te szemszögedből nem is látszik. Tudnod kell, hogy pontos képet csak úgy kaphatsz ha születési adataiddal (év/hó/nap/óra/perc) felkeresel egy asztrológust. 

https://s-capella.hu/elerhetosegek/

https://www.facebook.com/SandorDMarika/

 

Share This