Az asztrológia az írásos feljegyzések szerint is több ezer éves ősi tudás, tudomány. Az asztrológia a látható és most még láthatatlan tudás közötti összekötő kapocs, a híd. Az asztrológia magában foglalja az analógiás gondolkodásmódot, megtanít szimbólumokban gondolkodni és értelmezni a körülöttünk lévő világot. Az ember réges-régen képes volt így gondolkodni, sajnos jó ideje elveszett ez a fajta gondolkodásmód, és a hozzá tartozó tudományok is. C. G. Jungnak köszönhetően az asztrológiai egy nagyszerű önismereti eszközzé lett a XX.-századra. Szükség is volt rá, hiszen az emberek szellemi, lelki szinten ébredni kezdtek, kollektív és egyéni szinten is óriási mértékű tudat gyorsulás részesei vagyunk most is.

Az emberek kíváncsian keresik az élet, a körülöttük lévő világ és Univerzum működésének magyarázatait, csodáit, törvényszerűségeit. Mindezek magyarázatára szolgálnak az ősi tudományok, mint asztrológia, számmisztika, szakrális geometria, tarot, stb. Az analógiás gondolkodásmód, és a szimbólumokban való látásmód, tehát szükségszerű dolog, az emberiség jövője, az új jövő felépítése szempontjából. Mint tudjuk véletlenek nincsenek, mindig minden a megfelelő időben zajlik, az Univerzumban. A most néhány éves kis gyermeknek is fejlett a jobb agyféltekéjük, sokkal fejlettebb, mint a szüleiké, vagy nagy szüleiké, így képesek lesznek majd később is tisztán érzékelésre, az analógiákban való látásmódra.

Az asztrológiai tudományával azt hiszem az emberiség mindent megkapott, mert ami lényeges és megismerhető az mind benne rejlik. Kollektív és egyéni sorsokat is nézve az emberiség az asztrológiától a fejlődéséhez vezető kulcsot kapta meg, bátran induljunk el megtalálni ezt a kulcsot, és kinyitni vele az UNIVERZUM felé.

Nyugati asztrológia csillagjegyei

Egy óra Londonban.

Kos

Bika

Ikrek

Rák

Oroszlán

Szűz

Mérleg

Skorpió

Nyilas

Bak

Vízöntő

Halak

Share This