Galéria / Marokkövek

A marokkövek annyiban térnek el a geódáktól, hogy a felülete finomra van polírozva, de az ásványékszer elkészítéséhez nem kapta meg azt a formát, ami erre alkalmassá tenné. Szintén az előfordulásuk színében láthatók ezen az oldalon. Kicsit másabb a finom polírozott marokkő felületén a megcsillanó fény. Könnyen összevethető, hogy a természet adta formában hogyan is néz ki. Hatásukat mindenképpen kifejtik akkor is ha megmunkálták és akkor is ha nem. Ásvány vásárláskor bízza magát az érzéseire. Azt az ásványt vásárolja meg, amelyik az érzéseivel a legjobban harmonizál. Célszerű akár csukott szemmel a kezünkkel pásztázni a kristályok felett figyelve az érzésünkre. Nem biztos, hogy mindig az a legjobb, amelyik a legszebb a legnagyobb és tetszetősebb. Lehet az kicsi, csúnyácska és mégis rendkívül hatásos. Az ásványok átveszik a pozitív és negatív rezgéseket. Ezért is nagyon fontos, hogy vásárlást követően legyenek tisztítva és feltöltve. Ugyanúgy igaz ez gyógyítás után is. Vigyázzunk az ajándékba kapott kristályokkal is. Tisztítás nélkül semmi esetre se hordjuk. A kristályokat mindig természetes anyagból készített tárolókban tároljuk. Ne használjunk műanyagot, szintetikus anyagokat. Nagyon jól védi karcolódástól, ha selyem vagy bársony anyagba csomagoljuk, amikor nem akarjuk használni.

A kristályok tisztítása

„Azokat a kristályokat, amelyek nem morzsolódnak, folyóvíz alá is tarthatjuk, illetve belemárthatjuk a tengerbe vagy sós vízbe. Ezt azért tesszük, hogy a víz kimosson belőle minden negativitást, és újratöltse energiával.” Forrás: Judy Hall, Kristálybiblia

A legtöbb ásványt teliholdkor lehet tölteni. Ilyenkor előtte célszerű lemosni (amelyeket szabad) majd utána a belső ablakpárkányra helyezni. Nem baj, ha éppen borús az ég és nem látható a hold. Akkor is töltődik. A Karneolt például a nap tudja feltölteni. Ebben az esetben se tegyük közvetlen erős napsütésre.

Tisztítását célszerű santal és tömjén füstölővel, vagy gyertyával végezni. A füstölő füstje, vagy a gyertya lángja felet húzzuk át 2 x 3 alkalommal.

Kattints a lenti képekre a nagyításhoz!

Leírások:

https://s-capella.hu/citrin/

https://s-capella.hu/ametiszt/

https://s-capella.hu/sungit/

Share This