Kos szimbólumA kosok nyitottak a világra, szeretnek felfedezni új dolgokat. Kalandvágyó a természetük. Rengeteg az energiájuk, fizikai szinten igénylik a mindennapi mozgást, szükségük van a sportra. Cselekvésben, mozgásban általában gyorsak. Nem szeretik az unalmas mindennapokat. Ha őszinte kritikára van szükségünk, kérjük ki a véleményét egy kos embernek. A kos emberek tanulni valója életük során a türelem gyakorlása, valamint akaratuk, egójuk tudatos, kontrollált felhasználása, másokkal együttműködve, kompromisszumukat kötve.

A Kos jegy szülött igyekszik kitűnni az átlagból. Meg van benne az igyekezet, akarat a boldoguláshoz vezető célok eléréséhez. Mindent megtesz azért, hogy megvalósítsa elképzelését. A Kosok közvetlen és őszinte emberek. Ők azok akik önámítás nélkül őszintén szembenéznek a problémákkal. Minden zavaró tényezőt képes elhárítani annak érdekében, hogy sikerre vigye szándékát. Neki nem probléma fejjel a falnak menni. A zavaros dolgok esetében is azonnal látja a lényeget.

Az eltökéltség mindíg átsegíti a nehéz feladatokon, bár a meggondolatlanságból problémái adódhatnak. Kapkodását látva azt hihetnénk, hogy csak a saját kárából, vagy még abból sem képes tanulni. A Kos embereknél biztos, hogy nem lehet az eredménytelenséget megmagyarázni. Számukra az eredmény elérése a lényeg, nem a hogyan és mikor. Célszerű a Kos szülötteket már gyermekként figyelmeztetni önzési hajlamáról. Így felnőtt korában már jobban figyelembe tudja venni másokkal történő együttműködés során.

Ahogy a munkában a játékban, a társkapcsolatban is szélsőségesen szenvedélyes. Mindenhol szüksége van a beteljesülésre. Gyerekkén lelkes és erősen eleven a szülők „nagy örömére” Lelkesedése hamar alább hagy. Ezért mielőtt valamilyen költséges vásárlásba kezdenek érdemes egy kicsit kivárni mielőtt megvásárolják. Előfordulhat, hogy addigra már más lesz a menő. Egyértelműen fellázad az ostoba és indokolatlan regulákkal akarják visszatartani.

 

Mit szeret a Kos szülött?

–  a gyorsan cselekedni

– lelkesedni

– az őszinteséget

– önmagát

– a szenvedélyt

– az életvidám, energikus partnert

– a motivációt

– a győzelmet

– a gyermekeit

– az eseménydús életet

– az érdekes hobbikat

– zajos, mozgalmas munkahely

– a folyamatos célokat

– a változás (főleg az előrevivőt)

– a kihívásokat

– a mozgást

– kéziszerszámmal történő munkát

Mit nem szeret a Kos szülött?

– a monotonitást

– a lassú észjárást

– a tudálékos észszerűtlen magyarázatokat

– a lustaságot

– a helyhez-kötöttséget

– az akadályoztatás minden formáját elutasítja

– lemondást mások érdekében

– a türelmet gyakorolni

– ha nem tűnik ki az átlag közül

– mások által rákényszerített korlátozottságot

– a céltalanságot

Forrás: https://www.libri.hu/konyv/Parker-Asztrologia-9.html

Kedves Kos napjegyben született olvasó!

Bizonyára tudod, hogy a fent leírt jellemzőket teljesen felboríthatja az ascendens. Mi is az ascendens?  Az ascendens a születés pillanatában a Keleti horizonton felkelőben lévő állatövi jegy, amely nagyon fontos hatással van a személyiségre és a külső megjelenésünkre. Ennek okán az eseteket nagyon nagy részében az újságban leírt vagy a rádióban elhangzott napi, havi horoszkóp nem állja meg a helyét. Tudnod kell, hogy pontos képet csak úgy kaphatsz ha születési adataiddal (év/hó/nap/óra/perc) felkeresel egy asztrológust. Ne képzeld, hogy van jobb és van rosszabb napjegy. Mindenki meghatározott céllal született és mindenkinek más a nehezítése, még ha a Te szemszögedből nem is látszik.

Share This