Szeptembert a régi kalendáriumok Földanya havának, vagy Szent Mihály havának is nevezik. Földanya havában a legnagyobb ünnep Földanya tiszteletére, az Őszi Napéjegyenlőségek ünnepei. A régi korok emberei, akik tisztelték és értették a természet ciklusait, működését, ilyenkor szeptemberben az Őszi Napéjegyenlőségkor hálájukat, örömüket fejezték ki a Földanyának, hogy ebben az évben sem hagyta őket éhezni a Föld.
Az ember kemény munkáját tette hozzá, a Földanya pedig bőséggel látta el az embereket, így lett gabona is, ami a következő évig kitartott, jó időjárás mellett. Szeptember a szüret, a betakarítás ideje, a munka gyümölcsét learatjuk, a Földanya ellátott minket minden jóval. Minden évben az őszi Napéjegyenlőségekkor ezért adunk hálát. Az őszi Napéjegyenlőség idén 22. -én 16 óra 22 perckor lesz.
Ezen a napon a nappalok, és az éjszakák egyenlő hosszúak. A fény és a sötétség egyenlőségben van. Innentől kezdve a fény, a nappalok időtartama még kevesebb lesz, a sötét órák száma az éjszakák hosszabbak lesznek, egészen a téli Napéjegyenlőség időpontjáig. Az északi féltekén a természet megy pihenni, nem hal meg csak visszahúzódik, pihen. Az őszi napéjegyenlőségtől a téli napfordulóig az embernek is hasznos, a meglévő napi munkája mellett a pihenés, a meditációk. Szeptemberben a legnagyobb eseményünk az őszi Napéjegyenlőség előtti telihold. Telihold 16.-án lesz 21:08-kor. Ez egy holdfogyatkozással kísért Halak jegyében megtörténő telihold lesz. A telihold energiái beteljesítő energiák, ennél a teliholdnál leginkább a munkánkra, a szolgálatainkra, a karmikus terheinkre kérhetünk áldást, pozitív megoldást beteljesedést.
Ennél a teliholdnál, illetve előtte 1-2 nappal is már különösen jól tudja kifejteni áldásos hatását a nyirokmasszázs, és a talpmasszázs, a reflexológia is! Telihold előtt ne felejtsétek el megtisztítani a kristályaitokat, és feltölteni őket a telihold energiáival! Nézzetek utána, hogy melyik kristályt lehet ilyenkor feltölteni.

 

Share This