A citrin tulajdonságai

citrin geódaA citrin hatékonyan tisztít és regenerál. A Nap erejét hordozza ez a rendkívül jótékony hatású kő. Meleget és energiát ad, nagyon kreatív. Azok közé a kristályok közé tartozik, amelyeket sosem kell tisztítani. Elnyeli, átalakítja, szétszórja és földeli a negatív energiákat, ezért fokozottan védi a környezetét. Az élet minden szintjén energiával tölt fel. Mivel az aurát védelmezi, hatékony jelzőrendszerként használható, hogy képesek legyünk megvédeni magunkat. Tisztítja a csakrákat, különösen a napfonat és a köldök csakrát. Aktiválja a korona csakrát és utat enged a megérzésnek. Tisztítja és egyensúlyba hozza a finomtesteket, és összehangolja azokat a fizikaival. Gazdagságot hozó kristályok közé tartozik. Ez a dinamikus kő vonzza a gazdagságot és a gyarapodást, a sikert és mindent, ami jó.

Citrin gyógyhatása

A citrin kiváló az energiával való feltöltéshez és újratöltéshez. Fokozottan jótékony hatású krónikusfáradság-szindróma esetén, és visszafordítja az elváltozással járó betegségeket. A citrin serkenti az emésztést, a lépet és a hasnyálmirigyet. Megszünteti a vesék és az epe fertőzéseit, gyógyítja a szemproblémákat, serkenti a vér áramlását, méregteleníti a vért, aktíválja a csecsemő és egyensúlyba hozza a pajzsmirigyet. Melegítő hatása van és erősíti az idegeket. A citrin mint eloszlató enyhülést hoz a székrekedésre, és eltünteti a cellulitiszt. Elixírként jótékony hatású a menstruációs problémákra és a klimax tüneteire (példáúl a hőhullámokra), egyensúlyban tartja a hormonokat és mérsékli a fáradtságérzetet.

Mentális hatásai

A citrin növeli a figyelem-összpontosítást, és az elme újjászületik tőle. Kitűnő a depresszió, a félelmek és a fóbiák legyőzéséhez. Erősíti a belső nyugalmat, így a bölcsesség érvényre juthat. Segít az információk feldolgozásában, a helyzetek elemzésében, és pozitív a irányba tereli ezeket. Tudatára ébreszt a magasabbrendű tudatnak. A citrinből készült medál viselése legyőzi azt a nehézséget, amelyet a gondolatok és érzések szavakba öntése okoz.

Hogyan használjuk?

Viseljük az ujjunkon vagy a torkon, a bőrrel érintkezve. Egy lefelé mutató citrin csúcs viselése a lélek aranysugarát hozza a fizikai valóságba. Gyógyítás céljával helyezzük a megfelelő testrészre ! Meditáláshoz gömb alakban használjuk! Az otthonunkban vagy az irodánkban tegyük a gazdagság sarokba!

Forrás: Judy Hall, Kristálybiblia

 

Share This