A Bak emberek két lábbal a földön járnak, Racionálisan gondolkodnak. A nehézségeken keresztül fejlődnek, sok munkával felelősségek felvállalásával. Irányításra, vezetésre alkalmasak, gyakran találjuk őket ilyen szerepben. Időnként túl komornak, vagy ridegnek tűnhetnek, érzéseiket visszafogottan fejezik ki, hiszen úgy gondolják, az élet felelősségteljes küldetés, nem tréfa.

A Bak az ellentétek jegye. Rendelkezik a boldogulás képességével, de ha ezt nem hiszi el magáról és pesszimista beállítottságú, akkor adottsága kihasználatlanul elsorvad. Másfelől e szülöttek energikusak és becsvágyók. Sikerre visznek mindent, amit akarnak. Fontos számára a hagyomány tisztelete. Zsörtölődő természete egyedi humorával társulva juttatja felszinre nem tetszését. Fura jelenség a személyiségében, hogy a sikeres Bak önbizalomhiánnyal küzködik, míg a kevésbé magabiztos és sikeres megszabadul a kishitűségétől és feltünő vidámsággal élvezi az életet. Legnagyobb  erényük a türelem és az éleslátás, de ezt nem mindíg hiszik el magukról. Kedvességből és gyengédségből nem járnak az élen, de ezt nyilván befolyásolja a horoszkóp többi eleme is.

Többnyire házaséletét megalapozott anyagi háttérrel szereti megkezdeni, ami általában eléggé későn szokott bekövetkezni. Ideális az a partner akire felnézhet és csodálhat. Érzelmeit nehezen mutatja ki, amivel partnerkapcsolata során többnyire szembesülni szokott.

 

Kedves Bak napjegyben született olvasó!

Bizonyára tudod, hogy a fent leírt jellemzőket teljesen felboríthatja az ascendens. Mi is az ascendens?  Az ascendens a születés pillanatában a Keleti horizonton felkelőben lévő állatövi jegy, amely nagyon fontos hatással van a személyiségre és a külső megjelenésünkre. Ennek okán az eseteket nagyon nagy részében az újságban leírt vagy a rádióban elhangzott napi, havi horoszkóp nem állja meg a helyét. Tudnod kell, hogy pontos képet csak úgy kaphatsz ha születési adataiddal (év/hó/nap/óra/perc) felkeresel egy asztrológust. 

Share This