Az ásványokról

Ásvány

Mindenki vonzódik az ásvány és drágakövekhez . A gyémántokat, a smaragdokat, a rubinokat és a zafírokat az egész világon nagyra becsülik. Ezek valóban drágakövek, felvidítják a szívet – lelket. S a kristály szó hallatán általában ezeknek a ragyogása jut a legtöbb ember eszébe. Hasonló megbecsülésnek örvendenek a féldrágakövek is, mint például a karneol, a gránát, a hegyikristály és a lápisz lazuli. Évszázadokon át díszítésre és a hatalom jelképeként használták ezeket. Ám a kristályokat nem csak a szépségükért értékelték nagyra, valamennyiüknek szent jelentősége is volt. Az ősi kultúrákban gyógyító tulajdonságaik ugyanolyan fontosak voltak, mint a díszítőképességük.
A kristályok tulajdonságai mindmáig ugyanazok, de nem mindegyikük olyan feltűnő, mint a drágaköveké. Ám kevésbé vonzó külsejük ellenére is rendkívül erőteljesek. A drágakövek természetes, csiszolatlan állapotukban nem igazán hívják fel magukra a figyelmet. Jellegzetességeik azonban változatlanok. Így például egy csiszolatlan zafír amely a megmunkált kő árának mindössze a töredékét éri, ugyanolyan hatásos, mint a legszikrázóbb csiszolt gyémánt.

Az ásványok (kristályok) rezgése

Senki sem tudja, hogyan vagy miért kezdték az emberek használni a kristályokat, de létezik bizonyíték rá, hogy évezredek óta ezt tesszük. Ma is fedezünk fel lenyűgöző kristályokat, és ezek csaknem mindegyike a Föld mélyéből származik. A kivitélek „természetfeletti” események eredményei, mint a flugilit, amely homokból keletkezik, villámcsapás eredményeként. Az így születő kristályok az Istenek ajándékainak tünhettek, és a Tutanhamon halotti díszeihez használt líbiai arany is bizonyítja, milyen nagy becsben tartották őket. A kristályok a Föld fejlődésének több millió éves történetét beszélik el. Bármilyen alakot öltsenek is, a kövek kristályos szerkezete energiát szív magába, hordoz és bocsát ki, különösen az elektromágneseshullámsávon. Az ásvány hatékonyan erősítik az energiát és tisztítják meg a teret.

A féldrágakő ásvány hatásai

Az ásvány a gyógyítás legrégebbi eszközei közé tartozik. Mindig is használták őket. Egy ősi 5500 évvel ezelőtt íródott iraki orvos szövege szerint, lapis lazulit, jáspist rendeztek egy élő személy köré, hogy kigyógyítsák a betegségből. Egyiptomban lapis lazulit, jáspist, karneolt és türkizt helyeztek az újszülött nyaka köré, a védelme érdekében. A kristályok finoman érzékeltetik hatásukat lényünk minden szintjén és a térben is, ahol élünk és dolgozunk.

Forrás: Judy Hall (Kristálybiblia)

 

Share This